Tέμπε σε σως κυμίνου


Το τέμπε φτιάχνεται από σόγια και προσωπικά το προτιμώ πολύ περισσότερο από το τόφου. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί κανείς να το βρει στα ελληνικά καταστήματα. Η παρακάτω συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τόφου χωρίς παραλλαγές και να λειτουργήσει μία χαρά.



Υλικά για 2 άτομα
  • 1 πακέτο τέμπε ή τόφου
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.τ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 3 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.τ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.τ.γ. ρίγανη
  • Λίγο πιπέρι καγιέν

Κόβουμε το τέμπε ή το τόφου σε κύβους ή λωρίδες (όπως προτιμάμε) και μαρινάρουμε στο παραπάνω μίγμα για περίπου 1 ώρα.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας σιγά σιγά όλο το μίγμα για περίπου 15 λεπτά και από τις δύο πλευρές.

Χορτοφαγική Κυριακή


Διαβάστε περοσσότερα για το Troō Food Liberation εδώ http://troofoodliberation.com/ . Γίναμε κολλεκτιβα.

Αυτή την Κυριακή το μενού μας θα περιλαμβάνει :

-μπροκολόσουπα με τυρένια σως
-ρεβυθοπιφτέκια
-πολέντα στο φούρνο με πέστο
-σαλάτα με ρόδι
-ωμοφαγικά spring rolls
-ωμοφαγικά brownies
-superfood smoothies



(αναδημοσίευση από ποστ της Veggie Wedgie στο χορτοφαγικό φόρουμ)

Οι συνταγές που αγαπήσατε