Ένα μπλογκ που δημιουργήθηκε το 2007 για όσους πιστεύουν πως οι βίγκαν τρέφονται μόνο με μαρούλια.
Ωμοφαγικά φαλάφελ
Βρήκα αυτή τη πολύ νόστιμη συνταγή στο βιβλίο της Φλώρας Παπαδοπούλου "Χορτοφαγική Ωμοφαγία", σελ. 94. Χρειάζεται ωστόσο αφυγραντήρα τροφίμων για να την ετοιμάσετε.
Σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, μούλιασα ρεβύθια για 8 ώρες και μετά τα σούρωσα και τα άφησα σε ένα μπολ για 2 μέρες μέχρι να βγάλουν φύτρο. Κάθε τόσο τα ξέπλενα με καθαρό νερό.
Υλικά
1 ποτήρι ρεβύθια
1 κουταλιά ταχίνι
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
6-7 κλαδάκια μαϊντανό
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
χυμό ενός λεμονιού
1 κρεμμύδι
αλάτι-πιπέρι
Λιώνουμε στο μούλτι τα ρεβίθια πολύ καλά και τα αφήνουμε σε μία λεκάνη. Στη συνέχεια, λειώνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και τα προσθέτουμε στα ρεβύθια. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μπιφτεκάκια. Τα βάζουμε στον αφυγραντή για 3 ώρες από κάθε πλευρά.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ωμοφαγία, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Φλώρας, www.omofagia.gr
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Οι συνταγές που αγαπήσατε
-
Υλικά: 1 μέτρια μελιτζάνα ξεφλουδισμένη & κομμένη σε κομματάκια 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 κ.τ.σ. ...
-
Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μόνοι/ες σας βούτυρο αμυγδάλου στο σπίτι. Εγώ άρχισα να το φτιάχνω πριν λίγο καιρό μιας που είναι ένα πολύ καλ...
-
Υλικά 2 κιλά μελιτζάνες τριμμένη φρυγανιά πουρέ από 1/2 κιλό πατάτες Για τη "σάλτσα": 800 γρ μανιτάρια ψιλοκ...
-
Μία από τις συχνές ερωτήσεις που καλούμαι να απαντήσω ως βίγκαν μαμά είναι πως τα βγάζω πέρα με τα παιδικά πάρτυ. Οι περισσότεροι άνθρωποι π...
-
Από το 2009 που ανακάλυψα το πόσο εύκολο είναι να φτιάξω παγωτό στο λεπτό, δεν ξαναμπήκα στον πειρασμό να ψάξω του εμπορίου, που εδώ που ...