Μπισκοτό-τουρτα γενεθλίων







Για την τούρτα 
Υλικά για ένα στρογγυλό παντεσπάνι 
(η τούρτα είναι με δύο στρώσεις)

1 κούπα γάλα σόγιας
1 κ.τ.γ. μηλόξυδο
3/4 της κούπας ζάχαρη
1/3 της κούπας ηλιέλαιο
1-2 βανίλιες (σε σκόνη)

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 της κούπας κακάο
3/4 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το γάλα και το ξύδι και αφήνουμε στην άκρη για μερικά λεπτά. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το λάδι, τις βανίλιες και έπειτα προσθέτουμε και το γάλα με το ξύδι.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε τα στεγνά μας υλικά. Αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδια και φροντίζουμε να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα χωρίς σβώλους. Αλείφουμε με λίγη βίγκαν μαργαρίνη ή λάδι τη φόρμα του κέικ και χύνουμε μέσα το μίγμα μας. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να εισάγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και να βγει καθαρό.

Για το φρόστινγκ:
1/2 κούπα βίγκαν μαργαρίνη
περίπου 4 κούπες ζάχαρη άχνη
λίγο φυτικό γάλα
1/3 της κούπας κακάο

Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχει σύσταση πηχτής κρέμας.

Αφού έχουν κρυώσει και τα δύο παντεσπάνια, χρησιμοποιούμε ένα ως βάση, αλείφουμε από πάνω με μία χορταστική στρώση φρόστινγκ και από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι.  Περιχύνουμε το υπόλοιπο φρόστινγκ  και προσεκτικά καλύπτουμε όλη την τούρτα.

Για τη διακόσμηση:
Χρησιμοποίησα μπισκότα για να διακοσμήσω τα τοιχώματα της τούρτας και το υπόλοιπο πακέτο το έκανα τρίμματα στον επεξεργαστή τροφίμων και το άπλωσα πάνω από την τούρτα.

*Αν θέλετε να έχει μία επιπλέον στρώση σοκολάτας, μπορείτε να λιώσετε βίγκαν κουβερτούρα και να την απλώσετε στην ενδιάμεση στρώση ανάμεσα από τα δυο παντεσπάνια.

Οι συνταγές που αγαπήσατε